A Regnum Marianum Imakilenced 6. állomása Sümegcsehin

Mint ismeretes, a Pázmaneum Társulás 2005 óta tevékenykedik a magyar nemzet lelki megújulásáért. Az általuk szervezett imakilenced küldetése, hogy papok és hívek közösen imádkozzanak nemzetünk lelki megújulásáért, a keresztény családokért és a papi hivatásokért. A legutóbbi imaalkalomra 2016. október 9-én vasárnap került sor a sümegcsehi plébániatemplomban, a Regnum Marianum Imakilenced 6. állomásaként.

15 óra 30 perckor együtt imádkoztak az összegyűlt hívek a Magyarok Nagyasszonyához. 16 órai kezdettel ünnepi szentmisére került sor, melynek főcelebránsa Andruskó Gyula érsekújvári káplán volt. A szentmise kezdetén Östör Dániel sümegcsehi plébániai kormányzó köszöntötte  az ünnepségen megjelent számos papot és hívőt.

Dr. Karaffa János atya, a Pázmaneum Társulás elnöke meghirdette az Imakilenced következő állomását, amelyre Felvidéken, Szőgyénben kerül sor november 13-án, vasárnap.

A szentmise után a hívek leróhatták tiszteletüket Boldog IV. Károly király ereklyéje előtt. A templomot teljesen megtöltötték a helyi és környékbeli hívek és a Sopronkövesdről, Nagycenkről, Mesterházáról, Lócsról és Iklanberényből érkezett zarándokok.


Forrás:pazmaneum.com
Tovább a cikkre »