A Real ellen rúghatja 500. gólját Messi

A Real ellen rúghatja 500. gólját Messi

El Classicót, azaz Barelona–Real Madrid összecsapást rendeznek ma a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A mérkőzésen a március 24-én elhunyt Barcelona-legendáról, Johan Cruyffról is megemlékeznek.

Barcelona kontra Real Madrid. Lionel Messi kontra Cristiano Ronaldo. A világ két talán legnagyobb klubja és legjobbnak tartott futballistája csap össze a spanyol bajnokságban.

A Real Madrid francia mestere, egyben egykori világklasszis játékosa, Zinedine Zidane első El Classicójára készül edzőként. „Hogy őszinte legyek, teljesen nyugodtan aludtam, mert ez csak egy futballmeccs. Élvezzük, amikor klasszis játékosok ellen léphetünk pályára és olyan csapattal mérhetjük össze tudásunkat, mint a Barcelona. Ez az első Barca–Real meccsem edzőként, és élvezni akarom” – mondta a gall mester.

A listavezető Barcelona tíz ponttal előzi meg a tabellán 3. helyen álló Realt, míg a 2. pozíciót elfoglaló másik madridi nagy csapatot, az Atléticot, kilenccel – így 8 fordulóval a bajnokság vége előtt, akár kényelmesebb tempóba is válthatna, ám Luis Enrique csapatától nem ezt szokta meg a közönség, pláne nem a legnagyobb rivális ellen. „Semmi nem számít jobban a Barca-drukkereknek, mint legyőzni a Real Madridot, és ugyanez igaz a játékosokra is. Ha megkérdezik a Real-szurkolókat, ők is ezt fogják mondani” – vélekedett a Barcelona edzője.

A katalánok mestere a csapat legnagyobb sztárjára, Lionel Messire is kitért, aki karrierje 500. gólját szerezheti az El Classicón. „Ő egy másik bolygóról érkezett. Ha sok játékosnak az edzésgóljait is összeszámoljuk – beleértve engem is –, az sem éri el az 500-at. Láttam a játékosokon, hogy mind Messi mögött állnak, és tisztában vannak vele, hogy mit jelent ez a gól. Láttam rajtuk, hogy megőrülnek a győzelemért, ez az, ami közelebb visz minket a bajnoki cím felé” – tette hozzá Luis Enrique.

Sérültek mindkét oldalon vannak. A Real nem számíthat Varane játékára, míg a Barcának Mathieu-t kell nélkülöznie.

A mérkőzésen a március 24-én elhunyt Barcelona-legendáról, Johan Cruyffról is megemlékeznek. A szurkolók részvételével egy 90 ezer darabból álló élőképet jelenítenek majd meg, ami a klub és a katalán zászló színei mellett Cruyff 14-es mezszámát és a „Gracies Johan” – azaz „Köszönjük, Johan!” – feliratot ábrázolja a játékosok bevonulása közben. A felirat a Barca-játékosok mezén is látható lesz a mérkőzés alatt – az összecsapást pedig egyperces gyászszünet előzi meg.

A mérkőzés 20.30-kor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »