A Putyin-párt nyert Oroszországban

A kormányzó Egységes Oroszország párt a szavazatok 51 százalékát szerezte meg az oroszországi parlamenti választáson a voksok negyedének összesítése alapján. A Vlagyimir Putyin elnök mögött álló párt így várhatóan növelheti mandátumainak számát a parlament alsóházában az előző ciklushoz képest. Ugyanaz a négy párt alapíthat majd frakciót, mint eddig. A részeredmények szerint a "jobboldali populista" Liberális Demokrata Párt kapta a második legtöbb szavazatot, a kommunisták a harmadik legnagyobb támogatást nyerték el, és a negyedik legtöbb szavazat a balközép Igazságos Oroszország pártnak jutott. A választási részvétel alacsony volt, két órával az urnazárás előtt a választásra jogosultak 40 százaléka adta le szavazatát.

A kormányzó Egységes Oroszország párt a szavazatok 51 százalékát szerezte meg a vasárnap megtartott oroszországi parlamenti választáson a voksok egynegyedének összesítése alapján.

Az orosz központi választási bizottság által éjjel közölt adat szerint a Vlagyimir Putyin elnök mögött álló párt növelheti mandátumainak számát a parlament alsóházában az előző ciklushoz képest. A legutóbbi, 2011-es választáson 49 százalékot kapott az Egységes Oroszország.

A vasárnap éjjel közölt részeredmények szerint a "jobboldali populista" Liberális Demokrata Párt (LDPR) kapta a második legtöbb szavazatot (15,1 százalékot), a kommunisták 14,9 százalékkal a harmadik legnagyobb támogatást nyerték el, és a negyedik legtöbb szavazat (6,4 százalék) a balközép Igazságos Oroszország pártnak jutott.

Az Állami Duma 450 mandátumának sorsa fele részt a listás szavazáson dőlt el, a másik feléé pedig egyéni választókörzetekben.
A választási részvétel viszonylag alacsony volt, két órával az urnazárás előtt a választásra jogosultak 40 százaléka adta le szavazatát, szemben az öt évvel ezelőtti 60 százalékkal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »