A polkorrektség már az agymosott németeknél is kiveri a biztosítékot

Lassan beérik annak a gyümölcse, amiről Udo Ulfkotte beszél, és amit például Köln kapcsán művelt a német média. Németországban a lakosság többsége bizalmatlan a sajtóval szemben, jelentős többségük úgy véli, a médiának kívülről diktálják, hogy miről és hogyan számoljon be – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

Magyar Menedék - Badiny

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati műsorszolgáltató számára készült felmérés alapján a nép az állami intézményeket, a kormányt és a pártokat, továbbá a gazdasági lobbistákat, illetve a hirdetőket tartja a médiának diktáló háttérszereplőknek.

Országosan a nép mintegy kétharmada kívülről irányított rendszerként tekint a sajtóra (a volt NDK területén még nagyobb az arányuk), és csupán az emberek harmada tartja függetlennek a sajtót. Csaknem kétharmados többségben vannak azok, akik szerint a tudósításokban nem jelenítik meg a nemkívánatosnak tartott véleményeket, és akik szerint az újságírók nem mindig mondhatják ki, amit gondolnak. A német lakosság több mint fele gondolja úgy, hogy a média tudósításai elsősorban a kormányt és a gazdaságot támogatják, míg a sajtó csupán 31 százalék szerint látja el az ellenőrző feladatát.

Ugyancsak sokan – 61 százaléknyian – vélekednek úgy, hogy a sajtó csak a politikusok és gazdasági vezetők döntéseire összepontosít, és nem számol be megfelelően a döntések következményeiről. Ennél is többen tartják felszínesnek és túlzottan leegyszerűsítőnek a német sajtót.

MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »