A politikusok és a képviselők úgy vélik, hogy legalizálni kellene a prostitúciót Ukrajnában

Ennek a véleményének adott hangot az ukrán Nemzeti Rendőrség helyettes vezetője, Vagyim Trojan, mivel a prostitúció ellen harcolni Ukrajnában jelenleg képtelenség. Úgy gondolja, hogy Ukrajnának azoknak az országoknak a példáját kellene követnünk, akik odahaza már legalizálták az örömlányok munkáját.

Megjegyzendő, hogy nem Trojan az egyedüli, aki ezen a véleményen van. Jurij Lucenko is felvetette ezt a kérdést, amikor még a Petro Porosenko Blokk frakciójának a képviselője volt.

Pozitívan nyilatkozott a kezdeményezésről Anton Herascsenko is, azonban ő úgy gondolja, hogy a kérdést népszavazásra kellene bocsátani – írja a RIA Novosztyi.

Ennek a kezdeményezésnek a legfőbb kérdése a jogi alap megléte. Korábban Ukrajna Legfelsőbb Tanácsánál bejegyzésre került ”A prostitúció és a szex-létesítmények tevékenységének a szabályozásáról” szóló tervezet, amely annak idején elég nagy port kavart.

A tervezet rengeteg lényeges hézagot tartalmaz.  Még csak az sincs benne feltüntetve, hogy milyen módon fogják felelősségre vonni a prostituáltakat, ha nem vesznek részt a kötelező orvosi vizsgálaton. A tervezet szerzője arról sem ír, hogy ez a mulasztás járhat-e büntetőjogi felelősséggel, vagy elégséges adminisztratív, vagy fegyelmi felelősségre vonást alkalmazni. A tervezetben található hasonló hiányosságokat még hosszasan lehetne sorolni.

Ennek ellenére valószínűleg a tervezet el lesz fogadva, mert ez növelni fogja az állami költségvetést. A tervezet elfogadása esetén a prostituáltak dolgozhatnának törvényes munkavállalóként, vagy pedig egyéni vállalkozóként, tehát adót fizetnének.

Jelen pillanatban a tervezet el van vetve. Elég beleolvasni, és rögtön érthetővé válik, hogy nem fogja tudni majd szabályozni a helyzetet az intim szolgáltatások piacán.

A prostitúció legalizálása iránti érdeklődés azonban újból megnőtt, és folyamatosan növekszik. Egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi, vagy egy új tervezetet fognak elfogadni.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: prostitúció, legalizálás, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »