A Pokémon-vadászoknak üzent a spanyol rendőrség

A spanyol rendőrség biztonsági ajánlásokat adott ki hétfőn, amelyekben azt részletezi, hogyan óvhatják meg saját testi épségüket a kiterjesztett valóságra épülő játékok, például a Pokémon Go óvatlan rajongói játék közben.

A hatóságok mindenkinek felhívták a figyelmét, hogy továbbra is a „valóságban” vannak, és tudatában kell lenniük az olyan „valódi” akadályoknak, mint a közlekedési lámpák vagy az autók.

A Niantic és a The Pokémon Company egy hete dobta piacra a mobiltelefonra letölthető Pokémon Go videojátékot, amelyben a játékosoknak Pokémonokat, természetfeletti képességekkel rendelkező, kitalált állatokat, figurákat kell megtalálniuk a telefonjuk képernyőjén keresztül. A sikeres „vadászathoz” állandó, valódi helyváltoztatásra van szükség.

A játék óriási siker: mindössze néhány nap alatt több tízmillióan töltötték le az alkalmazást, és a The Pokémon Company-ban társtulajdonos Nintendo 17 milliárd dollárral növelte piaci részesedését. A Pokémon Go azonban több országban is közlekedési fennakadásokhoz, balesetekhez is vezetett.

Láthatóvá válik a földrajzi helyzet

A spanyol rendőrség azután adta ki biztonsági ajánlásait, hogy helyi médiajelentések szerint a hét végén két japán turistára egy barcelonai közúti alagútban bukkantak a hatóságok, ahová Pokémon-vadászat közben tévedtek.

A rendőrség arra is felhívta a játékosok figyelmét, hogy ha bekapcsolják telefonjukon a GPS-helymeghatározást, földrajzi helyzetük láthatóvá válhat illetéktelenek számára, és így könnyebben válhatnak bűncselekmények áldozataivá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »