A plusz, amit szinte csak Katinka tud

Hosszú Katinka kirobbanó formában úszik Rióban, már három aranyéremnél tart, de a 100 méteres hátúszás fináléjában aratott győzelme kicsit őt is meglepte. Beszélt Shane Tusupról is, a férje, egyben edzője nélkül szerinte most győzelem nélkül állna.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Hosszú Katinka a Nemzeti Sportnak adott interjút, melyben őszintén vallott a 100 méteres döntőjéről. „Eddig nem használtam jól a rövid pályán jól működő kidelfinezésem, ezt próbáltam még hozzátenni” – mondta Katinka, aki 50 méternél még hatodikként érintette a falat, de a forduló és az utána következő kidelfinezés olyannyira jól sikerült, hogy már elsőként bukkant fel a vízből, előnyét pedig sikerült megtartani a végéig.

Katinka szerint a 400 vegyes összehasonlíthatatlan volt a hátúszás fináléjával, előbbi kicsit Egerszegi Krisztina győzelmeire emlékeztette, ahol már a vége előtt bőven sejteni lehetett, hogy olimpiai bajnok lesz. A négyszer hosszabb távon ráadásul több lehetőség van javítani az apróbb hibákat, míg 100 méteren mindent tökéletesen kell csinálni. Szerencsére a maximumot hozta ki a számból.

Shane Tusup, Katinka férje és edzője megható üzenetet hagyott feleségének közösségi oldalán, a magyar úszónő pedig el is volt ragadtatva tőle: „Jaj, nagyon jólesett, de ezeket nekem minden egyes nap elmondja. Azért írt, mert szerette volna megfogalmazni, hogy mit érez, mit gondol rólam, a sikeremről. Sokat kritizálják mostanában a kapcsolatunkat, ami nevetséges, mert rajtunk kívül ezt senki nem ismerheti.”

Katinka a nyilatkozat után nem sokkal megnyerte harmadik aranyérmét is, ezúttal 200 méter vegyesen olimpiai csúccsal. Lassan elfogynak a jelzők a teljesítményére, de még mindig nincs vége, hiszen 200 méter háton is megpróbálkozik, és természetesen váltóban is ott lesz a hölgyeknél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »