A plázs és a park helyett vannak, akik a fákat választják

A plázs és a park helyett vannak, akik a fákat választják

Játszótér, sétány és park is lesz a Római-parton az épülő mobilgát mellett. Legalább is ez látható azon a látványterven, amelyet nemrég plakátolt ki a Duna-partra a fővárosi önkormányzat. Az egyik civil csoport októberre tüntetést szervez az építkezés miatt.

– Az utolsó árvíznél volt: 8 méter 93 centi, az biztos, akkor ekkora víz volt az utcában, ahogy én állok. Én nem lógnék ki belőle.
– Akkor ön, ha népszavazás lenne, ön igennel szavazna?
– Háromszoros igennel.

Ellenvélemény egy másik plakáton, és egy szolidabb matrica, amely viszont demonstrációt hirdet. Utóbbit a Maradjanak a FÁK a Rómain csoport szervez. A civil szervezet az ártér mögötti gátat erősítené, a Duna-partra egy kisebb védművet építené. „Ami a parton épül, az egy olyan gát legyen, ami nem igényel akkora földmunkát, hogy a Római-part mai képe megszűnjön, magyarul, hogy ki kelljen vágni 1500 fát és le kelljen betonozni a partot” – húzta alá a Maradjanak a FÁK a Rómain csoport koordinátora.

„Mi el akarnánk venni a zöld területet és tönkre akarnánk tenni a partot, ez egy rosszindulatú és őrült fikció…” – a Főpolgármester pénteken mutatta be a látványterveket a sajtónak. Tarlós István akkor azt mondta: nem kizárt, hogy a közveszélyokozás gyanúját is felvetheti az, ha valaki akadályozza a gát megépítését.

„Én még a ligetért tiltakozást is megértem, mondtam már többször, eredetileg én is a Nyugati mögött képzeltem el a Múzeumi negyedet, még azt is inkább megérte, mint egy árvízvédelmi műtárgy megépítésének az akadályozását. Azért ehhez nagyon bátor liberálisnak kell lenni, ne haragudj. És aki ennyire bátor, az vállalja a következményét” – húzta alá Budapest főpolgármestere.

Legutóbb 2013-ban volt árvíz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »