A pilótáknak nem volt idejük reagálni?

Merka Géza pilótaoktató szerint a vasárnap Gödöllőnél összeütköző két gép vezetőjének lehet, hogy nem volt már ideje reagálni, mert túl gyorsan haladt hozzá.

A szakértő az M1 csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, a két gép egymással szemben haladt, az egyik fel-, a másik leszállást hajtott végre, egyikük a nappal szemben. A gépek sebessége 200 kilométer volt óránként, ezért nem lehetett idejük reagálni.

Merka Géza úgy vélte, bár légi forgalmi irányítás nincs, de tájékoztató szolgálat van a kisgépes forgalomban, ám a két repülőgép valószínűleg másik frekvencián volt.

Felkutatták a roncsokat

Befejeződött a roncsok felkutatása a Gödöllő és Isaszeg közötti fás, bokros területén – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik meg a tréler a helyszínre, illetve mennyi időt vesz igénybe a roncsdarabok daruval történő kiemelése és felpakolása. A zárt tréler valószínűleg délután gördülhet ki az arborétumból, ahová továbbra sem léphetnek be illetéktelenek.

A szóvivő azt mondta: a rendőrségi munka orvos szakértők, illetve műszaki szakértők kirendelésével és tanúk meghallgatásával folytatódik. A baleset okáról csak a várhatóan hónapokig tartó vizsgálatok befejezése után lehet nyilatkozni. A repülőbaleset négy áldozatának kilétéről a rendőrség kegyeleti okokból nem ad tájékoztatást – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »