A pénzhiány miatt kiszervezhetik a metrópótló szolgáltatást

A pénzhiány miatt kiszervezhetik a metrópótló szolgáltatást

A pénzhiány a metrópótló szolgáltatás kiszervezésére kényszerítheti a fővárost, a kormány ugyanis átírta az Európai Befektetési Bankkal kötött hitelmegállapodás feltételeit.

Budapest a tervezett 150 helyett csak 110 lengyel buszt vásárolhat a hármas metró felújítása idejére. További 40-et más vonalakról kell átirányítania, amihez 20 éves buszokat is forgalomba kell állítania. Az Index azt írja, a hitelmódosítás emellett arra kényszerítheti a fővárost, hogy külső magánszolgáltatókat bízzon meg a metrópótló járatok üzemeltetésével. Arról pedig már a cég dönthet, hogy ezt milyen buszokkal teszi.

„A Fidesz hónapok óta veszélyezteti a hármas metró felújítását azzal, hogy nem hagyja, hogy a főváros döntsön végre a 150 darab csuklós autóbusz beszerzéséről. A háttérben az van, hogy Orbán Viktor a saját fideszes oligarcháinak akar kedvezni ezzel a 13.5 milliárd forintos üzlettel. Magyarul azt szeretné, ha a BKV nem megvásárolná ezeket az autóbuszokat, hanem ugyanúgy, ahogy eddig jó néhány esetben a Széles Gáborhoz és a hozzá köthető üzleti körök kvázi egy szolgáltatásnyújtással szerezhetnék meg ezt a nagy üzletet” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi önkormányzati képviselő.

 

A kormány korábban azt szorgalmazta, hogy Budapest vásároljon magyar buszokat a Mabi-Bustól. Tarlós István azonban végül az olcsóbb lengyel járművek mellett döntött.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »