A parlamenti képviselők pótdíjazásai akár az 50 ezer dollárt is elérhetik havonta

A parlamenti lépviselők pótlólagos juttatásai akár az 50 ezer dollárt is elérhetik havonta – közölte a Petro Porosenko Blokk (BPP), Szerhij Lescsenko.

„Én tudom, hogy úgy a BPP-nél is, mint más pártoknál is van egy külön pótdíjazási rendszer.  Ezen kívül vannak lehetőségek egyszeri juttatásokra a képviselők más frakciókba való belépése esetére. Ezek a pótlólagos juttatások akár az 50 ezer dollárt is elérhetik havonta. Ez rendszer a Népi Frontnál is jelen van. Neveket azonban nem tudok mondani.” – mondta Lescsenko.

Szeptember 29-én Ihor Hrinyiv népképviselő bejegyeztette az 5192-es számú törvénytervezetet, amely változtatásokat tartalmaz az állami hivatalnokok elektronikus úton történő jövedelembevallásainak nyilvánossá tételével kapcsolatban. A törvénytervezethez adott magyarázatban az olvasható, hogy a jövedelembevallásban közölt egyes információk, mint például a tulajdonban lévő drága járművek, a drága ajándékok értékei, a pénzeszközök, a más személyeknek kölcsönbe adott anyagi eszközök, anyagi kötelezettségeik, valamint költségeik a részlegesen hozzáférhető információkhoz tartoznának, hogy ne legyenek mindenki számára elérhetőek – írja a 112 Ukrajina.

A Legfelsőbb Tanács adópolitikával foglalkozó bizottságának elnöke, Nyina Juzsanyina támogatta Hrinyiv törvénymódosítási javaslatát.

Korábban Szerhij Lescsenko 192 négyzetméteres lakást vásárolt Kijev újonnan épített negyedében. A jelenlegi árak alapján az ukrán fővárosnak ebben a negyedében egy ekkora lakás 7,5 millió hrivnyába kerül.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: parlamenti képviselők, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politikusForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »