A pápa részvétét fejezte ki Carmen Hernández, a Neokatekumenális Út társalapítója halála után

A pápa részvétét fejezte ki Carmen Hernández, a Neokatekumenális Út társalapítója halála után

Értesülve Carmen Hernández, a Neokatekumenális Út társalapítója július 19-i haláláról, Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Madridba Francisco Kiko Argüellónak. Carmen Hernández a spanyol főváros egyik szegénynegyedében vele alapította meg 1964-ben a katolikus lelkiségi mozgalmat.

Ferenc pápa együttérző szívvel értesült a társalapító haláláról, akinek hosszú életét a Jézus iránti szeretet és a kiváló missziós lendület hatotta át. A fájdalmas órában a Szentatya lelkileg közel áll a rokonokhoz és az egész Neokatekumenális Úthoz, amelynek Carmen Hernádez társalapítója volt, továbbá azokhoz is, akik a mozgalom révén felfedezték a keresztség szentségét és az állandó hitre nevelés fontosságát.

„Hálát adok Istennek ezért az asszonyért, akit az egyház iránti őszinte szeretet lelkesített, aki egész életében az örömhírt hirdette minden környezetben, nem feledkezve meg a társadalom peremére szorult szegényekről. Lelkét az isteni jóságnak ajánlom, hogy fogadja be az örök húsvétba, és bátorítom azokat, akik ismerték őt és akik a Neokatekumenális Úthoz tartoznak, érezzék át, tartsák elevenen az evangelizálás sürgető feladatát, együttműködve a püspökökkel és papokkal, a türelmet és az irgalmasságot gyakorolva mindenkivel” – olvasható a részvéttáviratban.

Ferenc pápa végül Mária közbenjárást kéri és apostoli áldást küldi Madridba Kikko Argüello társalapítónak.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »