A panasz

A panasz

mivel az ügy iránti mérhetetlen elkötelezettség – ami miatt félre kell tenni a nemcsak a kétkedést, de már a józan észt is – többnyire iszonytató ostobasággal társul.

Visszatérő hősünk, Földes András, az Index nevű simicskista bosszúportál munkatársa is ilyen. Feketeöves mingránssimogatóként fáradtságot nem ismerve teszi közzé a kortárs mohamedán költészet olyan csiszolt és csiszolatlan gyémántjait, mint a vizesvödörrel és késfogú mutánskutyával felszerelt rendőrök által elkövetett elképesztő kegyetlenségekről szóló balladák, melyeket a szerb éjszakában énekelnek naiv, fűszoknyás, vegetáriánus civileknek, akik a fejlett nyugatról érkeznek meghatódni. Esetleg, amennyiben nem éppen a nyugat-európai nőideál megtestesítői, férjet vadászni.

Mi Andrásunk eltökélten járja az ismeretlen délvidéket és mindent feljegyez, még a legnyilvánvalóbb baromságokat is. Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok spanságban egy szírrel se mondjuk Afganisztánból, mert megkérném, ha legközelebb szembejön vele a néprajzkutató Andrisunk, akkor ismertesse neki Mundruczó menekültes filmjének, a Jupiter holdjának szövegkönyvét, aztán közösen nevetgélhetnénk a másnapi indexes címlapsztorin, ami lebegő mohamedánokra tüzelő határvadászokról szólna.

Valahogy így.

Mert a szöveggondozás elengedhetetlen része még a legmegkapóbb szír népmeséknek is, amennyiben nem bírunk magunkkal és mindenképpen nyomda alá rendezzük!

De sajnos Földes Andris nem éppen a legokosabb fiú, ezért sikerült benne hagyni a következő mondatot a mai gyűjtésében:

Hírdetés

Ebből az utolsó mondat az érdekes, a többi a megszokott toposzok kötelező népmesei motívumként való ismételgetésre. Kell oda, mint a boszorkány meg a sárkány, ezek nélkül nincs történet. Ám az utolsó mondat már nem a szenvedésekről, hanem az beszélőről és a néprajzkutatóról árul el mindent. Merthogy a hivatalnokok mind nők voltak. Ezt a költői nevű Mohamed kimondta, Földesandris meg lejegyezte, a szerkesztő megszerkesztette, a sok hülye meg mind megette, akik a határmenti helyzetről az Indexről tájékozódnak.

Beszélgetőpartnerét ugyanis sok-sok atrocitás mellett az háborította fel, hogy a hivatalnokok mind nők voltak. Ezt fontosnak tartotta sérelmezni. Mert hát milyen világban élünk mi, hogy nőket küldünk rá a csodálatos mohamedánokra, a jövőeurópaiakra?!! Akik parancsolgatnak nekik, akik kérdéseket szegeznek büszke mellkasuknak?!! És még el se takarják magukat?!!

Egy civilizált európai férfinak ilyenkor kellett volna felállnia és azzal hagynia ott Mohamedet, hogy a kurva anyádat, te szekszista, nőgyülölő arab szar, majd megírnia, hogy ezekből egy darabot nem szabad ide beengedni. De sajnos Andrisunk nem a legokosabb fiú, ő ezt észre se vette.

www.tutiblog.com

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »