A nyugdíjasoknak kedvez az Otthon Melege

Hasonlóan a korábbi évekhez, régiónként lehet pályázni, először az Észak-Alföldről; a legalább tízszázalékos energiamegtakarítást biztosító eszközök árának felét lehet elnyerni, a támogatás felső határa 45 ezer forint. Újdonság, hogy a nagycsaládosok és a nyugdíjasok a többieknél két nappal korábban pályázhatnak, és a pályázat félmilliárd forintos forráskeretét túljelentkezés esetén – mint az előző fordulóban is – megemelik.

A pályázat célja, hogy lehetőséget teremtsen a régi, korszerűtlen hűtőszekrények, fagyasztóládák, fagyasztószekrények cseréjére, és hogy olyan energiatakarékos berendezéseket szerezzenek be a jelentkezők, amelyek segítik a kiadások csökkentését, és energiahatékonyan működnek. Egy jelentkező az új, energiatakarékos berendezés 50 százalékát, maximum 45 ezer forintot kaphat.

Minden háztartás egy pályázatot adhat be. Az elbírást követően támogató okiratot kapnak a sikeresen jelentkezők, ezzel kell bemenni az üzletbe, és a megvenni a kiválasztott készüléket, a régi, kevésbé energiahatékony berendezést pedig le kell adni.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »