A nyugati befolyást erőltető ügynökök nyomán Bukarest Visegrádot kémleli

A nyugati befolyást erőltető ügynökök nyomán Bukarest Visegrádot kémleli

VISEGRADPOST

A Visegradpost nagyobb lélegzetű cikkben ismerteti azt a kitapintható fordulatot, amely Romániában figyelhető meg.

Legutóbb, augusztus 29-én a román diplomáciai kar éves találkozóján elhangzott beszédében Calin P. Tariceanu, a román szenátus elnöke és a regnáló koalíció második embere (L. Dragnea, a többségi Szociáldemokrata Párt, a PSD elnök) egyebek mellett hangsúlyozta, hogy Románia nem elégedhet meg nemzetközi politikájában azzal, hogy az kizárólag az EU és NATO tagságából fakadó statiszta szerepet játsszon.

Majd azt mondta, Romániának ezen túl kell lépnie és ő, mint a szenátus elnöke, szívesen együttműködik a román külügyminisztériummal abban, hogy technikai jellegű együttműködést és politikai konzultációt folytassanak a Visegrád csoporttal a V! + formátum keretében és fejlesszék a Három Tenger Kezdeményezést a fenntarthat fejlődés, kommunikáció és energia területén.

Hírdetés

A cikk szerzője felhívja a figyelmet arra,  hogy Tariceanu a múlt évben a Brexitet már „bátor döntésnek” nevezte és csalódottságát fejezte ki amiatt, ahogyan az EU Romániát kezeli.

A cikk ismerteti azt, milyen mértékben jelentkezik Romániában ellenzés a „Soros galaxissal” szemben, amely Romániában Majdant akart teremteni, és hogy ugyanakkor a „Johannis klán”, azaz a román elnök és bandája milyen mértékben uralkodik a média fölött.

Miközben Hans Klemm, bukaresti amerikai nagykövet miként terjeszkedett messze túl diplomáciai feladatai határain, hogy kedvenceit támogassa a médiában. Amire Plesoianu szociáldemokrata képviselő követelte Klemm hazaküldését az USA-ba.

Mindez, vonja le a cikk a következtetést, a román külpolitika összehangolt fordulatát jelzi a V4-ek felé.

Mindez, vonja le a cikk a következtetést, a román külpolitika összehangolt fordulatát jelzi a V4-ek felé.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »