A nyaralni indulókat nem riasztotta el a támadás

A nyaralni indulókat nem riasztotta el a támadás

A magyar turistákat nem riasztotta el a franciaországi nyaralásról a nizzai támadás. A külföldi utasok is azt nyilatkozták a Hír TV-nek, a terrort elítélik, de nem félnek Franciaországba utazni.

Péntek kora délután csekkoltak be az emberek a Nizzába tartó járatra a Liszt Ferenc repülőtéren. A WizzAir menetrend szerinti járatára magyar turistáknak is volt jegyük.

„A barátom kint él most már három éve, és a barátnője volt kint pont a parton, csak a túloldalán az eseménynek. És ő azt látta, hogy mindenki rohan felé és mondják, hogy »terroristák, terroristák«, és teljes a pánik…” – nyilatkozta a Hír TV-nek egy fiatalember a reptéren.

Ő és társai mégis úgy döntöttek, a történtek ellenére is meglátogatják kint élő barátjukat. Bár azt mondják, elkerülik majd a nagyobb tömegrendezvényeket.

Egy másik hölgy is Nizzába tartott, ő hazautazott. A terrortámadás után sincs benne félelem. „Nem, nem félek, a világon mindenfelé laktam már, Bejrútban is” – mondta teljes nyugalommal.

Egy kislány és a testvére az olasz nagyszülőkkel repül Nizzába. A nagymama szerint nem állíthatja meg a családot a terrortámadás, de szándékosan nem beszélnek a gyerekeknek a történtekről.

– Nem is akarják a gyerekeket beavatni?
– Nem, nem akarom…

– Nem akarják, hogy féljenek?
– Igen… – válaszolta a nő.

A külügyminisztérium arra kéri a magyarokat, hogy mielőtt Franciaországba utaznak, regisztráljanak a konzuli szolgálatnál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »