A norvégok lettek az év nagy vesztesei

Az Eb-éremhez, az olimpiához és a világbajnoksághoz is nagyon közel voltak. Semmi sem lett belőle.

Férfikézilabdában az év nagy vesztesei a norvégok. A januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra kiváló csapatot építettek, amely Eb-győzelemmel akár közvetlenül is kijuthatott volna az olimpiára. Az elődöntőben hosszabbításban kapott ki a németektől, akik később simán megnyerték a döntőt.

Ezek után a norvégok elveszítették az Eb-bronzmeccset a horvátok ellen, pedig az éremszerzés is az eddigi legnagyobb sikerük lett volna, bekerültek a legnehezebb olimpiai selejtezőcsoportba – Dánia és Horvátország mellé, és e háromból csak kettő juthatott ki Rióba a dániai Herningből –, sőt még az Eb alatt kisorsolták nekik a jövő évi vb-selejtezőre a szintén nagyon erős Szlovéniát; a magyar–szerb párosítás mellett ez ígérkezett a legnagyobb párharcnak.

Nos, a norvégok ezek után mindent elbuktak. Előbb az olimpiát, majd a világbajnokságot is. E hét közepén hiába vezettek már Stavangerben, ötezer drukker előtt 29-24-re a szlovénok ellen, végül csak 29-27-re nyertek, így összesítésben négy góllal alulmaradnak.

Se Eb-érem, se olimpia, se vb. Pedig mindhármat megérdemelték volna.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »