A nőket zavarják a tűzvonalba a betolakodók a görög határnál

A macedón rendőrség ismét könnygázt és villanógránátot vetett be migránsok ellen szerdán a görög határnál, hogy feloszlassa egy csoportjukat, amelyik a két ország közötti pengekerítés görög oldalán tiltakozott – közölték szemtanúk. A határnál felsorakozott csoport ez alkalommal főként fiatal nőkből állt.

Magyar Menedék - Badiny

Kisebb dulakodás tört ki, amikor mintegy 50 migráns tiltakozása jeleként megközelítette a kerítést, néhányan pedig takarók segítségével megpróbáltak átkelni azon. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

“Kevéssel dél után egy 50-100 fős csoport megközelítette a határkerítést, és köveket dobált a macedón rendőrökre, akik könnygáz bevetésével válaszoltak” – mondta el egy görög rendőrségi forrás. Ezután a rend pár percen belül helyreállt – tette hozzá. A határnál felsorakozott csoport ez alkalommal főként fiatal nőkből állt.

A hevenyészett idomeni táborban jelenleg körülbelül tízezer ember vár arra, hogy a balkáni útvonal kapujaként Macedónia megnyissa a március elején lezárt határait. Ők Athén sürgetése ellenére vonakodnak beköltözni a jobban felszerelt közeli fogadótáborokba. A balkáni útvonal lezárása miatt összesen több mint 50 ezren rekedtek Görögországban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »