A nőket és a salsát szerette a nizzai merénylő

Háromgyerekes, elvált apa lehetett Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki ismerősei szerint házasságának felbomlása után depressziós volt, és anyagi gondokkal is küszködött.

Depressziós, instabil személyiségként írták le szomszédai a nizzai mészárlást elkövető Mohamed Lahouaiej Bouhlelt, aki az utóbbi időkben agresszívan is viselkedett – legalábbis a The Telegraph szerint. Korábban percről percre történő beszámolónkban megírtuk: az AFP felkereste szomszédait, akik csendes, visszahúzódó emberként írták le, olyanként, aki a köszönésekre sem reagált. Egy nő gyanúsnak is találta a férfit, szerinte rendkívül furcsán méregette a lányait.

Nem tudtak iszlamista nézetekről

A sofőr egy 31 éves szállítmányozó volt, korábban pedig köztörvényes bűncselekmények, illetve családon belüli erőszak miatt vált ismertté a hatóságok számára. A tunéziai rendőrség ugyanakkor nem tartotta őt számon, és arról sem tudtak korábban, hogy lennének iszlamista nézetei. Ennek ellenére egyes jelentések szerint a támadás során Allah Akbart kiáltott.

Bouhlel 1985-ben, Tunéziában születhetett, és életvitelszerűen Franciaországban élt. A rendőrség péntek délelőtt tartott házkutatást lakásán, ahol egyedül élt. A férfi korábban a tunéziai Msakenben élt, azon a településen, ami rendkívül közel található a tengerparti Sousse-hoz. Itt követtek el tavaly júniusban terrortámadást, meggyilkolva 38 embert, köztük 30 britet.

Szomszédok úgy jellemezték a Telegraph szerint, mint aki nem mutatott különös érdeklődést a vallás iránt, rövidnadrágokban járt, és a nőket, illetve a salsát kedvelte. Válása után depresszióval és anyagi gondokkal küzdött.

Egy nő szerint a férfi elég okosnak tűnt, és épp olyanra vágta a haját, mint amilyen George Clooneynak is van.

A támadás után a teherautóban több fegyvert, kézigránátot is találtak. A rendőrség egyelőre vizsgálja, egyedül követhette-e el a 84 halálos áldozattal járó mészárlást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »