A NIF két falat is felhúzott, és nem fizet – a lakók kiborultak

A NIF két falat is felhúzott, és nem fizet – a lakók kiborultak

Az M0-s autópálya zaja miatt áll már hét éve perben egy csömöri utca 154 lakója és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A panaszosok hiába nyertek, és hiába adott nekik igazat a Kúria is, az állami cég nem fizet. Szerintük ugyanis a nemrég megépített zajvédő fal kellőképpen megszűri a morajt.

„Első fokon nyertünk, másodfokon nyertünk, a Kúriánál nyertünk. Megígérték, hogy ekkor és ekkor kapjuk a pénzt, természetesen vagy nem természetesen, de nem kaptuk meg ezt a pénzt. Halogatták, hogy mikor, mikor utalnak. Viszont most felvetették, hogy perújrafelvételt kérnek” – mondta Héjjáné Rátkai Zita.

A NIF nem fizet, mert szerintük nem jogos a lakók követelése.

„Azért nem fizettünk, mert a döntés meghozatala óta egy másfél kilométernyi zajvédő falat építettünk ugye ezen a vitatott szakaszon. Majd ugye 2014-es kezdettel és 2015-ös kivitelezéssel egy újabb másfél kilométeres zajvédő falat építettünk ezen a szakaszon, ami egy további 5-10%-kal csökkentette a zajterhelést. Ezért kértünk a bíróságtól perújrafelvételt, ezért kértük a kifizetésnek, pontosabban a behajtásnak a felfüggesztését a bíróságtól” – közölte Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.

A pálya, mintegy 200 méter távolságra van a lakóházas, kertvárosi övezettől. A zajvédő a lakók elmondása szerint nem fogja fel a morajt.

A kertvárosiak azt mondják: nem adják fel, addig járnak majd  bíróságra, amíg kifizetik nekik a zaj és a szmog miatt megítélt kártérítést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »