A Nézőpont szerint Merkel olyan, mint Gyurcsány

A migráció tekintetében nem változik a merkeli politika, ugyanis a német kancellár hajlamos arra, hogy „kiülje” a válságokat – jelentette ki a Nézőpont intézet ügyvezetője pénteken a köztévében.

Fodor Csaba Angela Merkel azon álláspontjával kapcsolatban nyilatkozott, hogy nem lehet megtagadni a belépést a háborús menekültek elől. Inkább a dublini egyezményt kell erőteljesebben alkalmazni, vagyis oda visszaküldeni őket, ahol először regisztráltak.

Ennek kapcsán úgy fogalmazott: „röviden úgy lehetne összefoglalni, ami Nyugat-Európában történik, hogy a nyugati vezetők egyre inkább kezdenek az egykori Gyurcsány Ferencre hasonlítani. Abban az értelemben, hogy végletekig megpróbálják kivárni az egyes válságokat”.

Ugyanakkor a változó körülményeket a lehető legkisebb mértékben figyelembe véve ragaszkodnak hibás stratégiájukhoz – tette hozzá.

Mi Kelet-Közép-Európaiak egy sor társadalmi és a jövőt érintő kérdésről mást gondolunk, ezért a két álláspont szembenállása várható, és Európa jövőjéről igen komoly viták fognak szólni a jövőben – mondta Fodor Csaba.

Offenzíva Németország ellen

Kemény nyilatkozatot tett Kósa Lajos is a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A frakcióvezető az elmúlt napok németországi híradásairól azt mondta, a hetvenes-nyolcvanas évek Szovjetuniójában viselkedhetett így a politika vezérelte nyilvánosság, mint ahogyan most Németországban tapasztalható. Kontroll alatt tartva a médiát, megpróbálták bagatellizálni vagy elferdíteni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »