A Népszabadság bukaresti tudósítója: bízom abban, hogy ez a csapat tud még együtt lapot csinálni

“Én bízom abban, hogy ez a csapat tud még együtt lapot csinálni. A tud alatt azt értem, hogy lesz lehetősége” – nyilatkozta a Transindexnek Szőcs Levente, a Népszabadság jelenleg felfüggesztett bukaresti tudósítója, aki már öt éve a lap munkatársa. Az újságírót hétvégén, kiránduláson érte a bezárás híre. Noha számított valamilyen változásra, hiszen régóta rebesgették, hogy tulajdonoscsere lesz, a hír most mégis megdöbbentette.

“Felmerült, hogy esetleg Fidesz-kézbe kerülünk, de erre most nem számítottam. Végül is a Mediaworks közleményét elolvasva – ami a nol.hu helyén most is olvasható – nem voltak illúzióim, hogy a “felfüggesztés” valójában a lap megszüntetését jelenti. Nem tudom, mi lesz a folytatás. Egy biztos: nagyon jó csapat állt össze az elmúlt időszakban, és igyekszik együtt maradni” – mondta az újságíró.

Kérdésünkre, hogy mennyire helytállóak azok a nyilatkozatok, miszerint gazdasági megfontolás miatt függesztették fel a lapot, Szőcs elmondta, nem hiszi, hogy pusztán gazdasági döntés született.

“A tavalyi évet a Népszabadság 135 millió forintos nyereséggel zárta. A “történelmi” adósságokra történő hivatkozás nem helytálló, hiszen ezek akkor is megvoltak, amikor a Vienna Capital Partners átvette a Népszabadságot. Még fizetett is azért, hogy átvehesse adóssággal együtt!” – mondta Szőcs Levente.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »