A nemzetbiztonsági bizottság elé viszi a Jobbik Vona megfigyelésének ügyét

A Jobbik a Vona Gábort is érintő megfigyelési ügy vizsgálatát indítványozza a parlament nemzetbiztonsági bizottságának – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, a testület jobbikos tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, hogy Vona Gábor – aki maga is átesett nemzetbiztonsági átvilágításon – hivatalosan is elindította a szükséges lépéseket az Alkotmányvédelmi Hivatalnál (AH). Hozzátette: a Jobbik elnöke kedden is látott egy autó mögött álló fotóst, aki aztán menekülőre fogta, azaz szerinte folyamatos megfigyelés alatt van.

Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányság képviselőitől a fotós és társának kihallgatásáról érdeklődne, az AH-tól pedig azt kérdezné, tártak-e fel nemzetbiztonsági kockázatot, állhat-e idegen ország titkosszolgálata vagy hírszerzése az ügy mögött, továbbá hogy van-e összefüggés Spéder Zoltán, Volner János, Vona Gábor, Juhász Péter és Simicska Lajos ügye között. Hozzátette: Vona Gábor bizottsági meghallgatását is kezdeményezi, és erre nyílt ülést javasol.

A szóvivő utalt arra is: “nem minden alap nélküli az a feltételezés, hogy a Fidesz vagy éppen Habony Árpád állhat a háttérben”.

Megkérdezték egy újságírót érintő megfigyelésről is, amelyre azt felelte: az érintett térfelén pattog a labda, ha nem próbálja meg cáfolni azokat az állításokat, amelyeket az AH és a BM “nagyon úgy néz ki, hogy perdöntően megtett”, akkor a testület tudomásul veszi az elhangzottakat.

(MTI)

Vona Gábor mai bejegyzése:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvonagabor%2Fposts%2F10154633007154623%3A0&width=480&show_text=true&height=546&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »