A németországi zöldek már a nemzeti lobogójukat is megtagadják – a szivárványos lobogó sokkal kóserebb

A német Zöldek ifjúsági tagozata szerint a mostani futball Európa-bajnokságon a német szurkolóknak nem kellene a német zászlót lobogtatniuk, mert az nacionalizmus, ami rossz és veszélyes dolog. Úgy vélik, a meccseken tapasztalható „party-patriotizmus” erőszakot szül.

Magyar Menedék - Sitchin

A német Zöldek rajna-vidék-pfalzi ifjúsági tagozata közleményt adott ki, amiben a német lobogók szurkolásból való kihagyására szólítják fel a focirajongókat.

„A nacionalizmus a patriotizmus egy formája. Aki hazafinak határozza meg magát, az kirekeszt msokat. A patriotizmus hatásának mindig vannak következményei, különösen ott, ahol agresszívabb formában jelenik meg és a másikat ellenségként bélyegzi meg. A futball Európa-bajnokság alkalmából minden szurkolót arra szólítunk fel, hogy ne adjanak teret a nacionalista gondolatiságnak! Futballszurkolók, le a zászlókkal!” – közölte a szervezet.

A berlini ifjú zöldek is megszólaltak: szerintük a focieseményeken tapasztalható „party-patriotizmus” nacionalista gondolkodáshoz és erőszakhoz vezet.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »