A németek 42 százaléka más jelöltet szeretne Merkel helyett

A németek 42 százaléka a Keresztényszociális Uniónak, az Angela Merkel német kancellár mögött álló Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártjának a jelöltjét támogatná a 2017-es szövetségi parlamenti (Bundestag-)választáson – derült ki a Focus című német hírmagazin által pénteken ismertetett reprezentatív felmérésből.

A TNS Emnid közvélemény-kutató intézet adatai szerint az ország keleti részén a megkérdezettek több mint fele, 52 százaléka, míg a nyugati országrészben 40 százalék szeretne egy CSU-s jelöltet. A felmérésből kiderül, hogy az utóbbi időben megerősödött jobboldali konzervatív erő, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű legnagyobb parlamenten kívüli párt követői közül 64 százalék támogatna egy CSU-jelöltet, a CDU/CSU pártszövetség hívei körében viszont csak 34 százalék ez az arány.

A CSU egyelőre még nem döntött arról, hogy saját jelöltet indít-e a közelgő választásokon. Horst Seehofer pártelnök a hét elején azt mondta, hogy még nem hoztak személyi döntéseket. “Hibás dolog lenne egy évvel a Bundestag-választások előtt tartalom nélkül csupán neveket bekiabálni” – mondta. Seehofer azt is világossá tette, hogy ugyan kívánatos lenne, ha a CDU és a CSU közös megoldásról döntene a választásokat illetően, erre azonban semmiképp sincs biztosíték.

Rovatok: KülföldTelepülés: NémetországCímkék: Angela Merkel, parlamenti választások, Németország, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »