A német többség nem kér a törökökből

A német többség nem kér a törökökből

A németek nem látnák szívesen az Európai Unióban Törökországot egy friss felmérés szerint.

Európa elnézően bánik a török elnökkel, írja a Der Spiegel. A vezető német hetilap szerint Angela Merkel nincs egyedül azzal a véleményével az Európai Unióban, hogy a katonai puccs utáni leszámolás ellenére is folytatni kell a párbeszédet Erdogannal. A lap emlékeztet, hogy Törökország eddig betartotta a menekültügyi egyezményt, a német titkosszolgálatok számára pedig kulcsfontosságú az együttműködés a törökökkel az Iszlám Állam elleni harcban.

A német választók többsége leállítaná az uniós csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal, és visszavonná a migránscseréről szóló megállapodást is, jelenti az Euractiv. Egy friss felmérés szerint a németek kicsivel több mint fele gondolkodik így.

Az ukrán konfliktus felforrósodásáról ír egy független orosz újság. A független Novaja Gazeta több tízezer halálos áldozatot jósol arra az esetre, ha a kijevi vezetés katonai erővel próbálja meg visszafoglalni az ország keleti részét az Oroszország által támogatott szeparatistáktól. A lap által megkérdezett katonai szakértők teljsen valószínűnek tartják, hogy az ukrán kormány rászánja magát a lépésre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »