A német sajtó Magyarországra keni a hazai gondokat

A német sajtó Magyarországra keni a hazai gondokat

Egyre több pénzt emésztenek fel a migránsok Németországban, a pénzügyi gondok miatt 73 évre akarják emelni a nyugdíjkorhatárt. Bűnbakot kell keresni.

A gazdasági gondok elfedésére a német sajtó meg is találta bűnbaknak Orbán Viktort – írja Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Facebookon.

„A mai német lapok szerint Orbán Viktor félrevezette a német kormányt. Berlin azt hitte, hogy csupán 1000-3000 migráns van Magyarországon és, amikor megnyitották a határt akkor azzal szembesültek, hogy illegális határátlépők tízezrei érkeztek Ausztrián át Németországba” – foglalja össze Spöttle, majd emlékeztet, hogy egy csomó német, brit, amerikai és más külföldi tévéstáb Magyarországon volt, pontosan látták, hogy heteken keresztül napi nyolc-kilencezer migráns lépte át a szerb-magyar határt, és felvették a Keleti pályaudvaron lévő sokezres tömeget is.

„A berlini kormány sajtósai is napi szinten értesítették a politikusokat a migránshelyzetről. Lefordították a magyar lapok anyagait és a Bundestag tisztában volt a migránsok számával. Arról ne is beszéljünk, hogy a német titkosszolgálat a BND sem aludt, tisztában volt a számokkal és a várható határátlépők számával, ahogy az osztrák hatóságokat sem érte meglepetés. A kutya inkább ott van elásva, hogy a német sajtó hazudott” – írja, hiszen a német sajtó akkoriban a magyarországi állapotok ellenére úgy tudósított odahaza, hogy csupán párszáz szír család van Magyarországon, mert Orbán Viktor fogva tartja őket. Ahogy Spöttle fogalmaz, „ezért is tapsolták meg az első migránscsoportokat, akik elérték a müncheni főpályaudvart.”

A hazai pénzügyi gondokat fedik el

A szakértő elmondása szerint a CDU/CSU koalíció komoly krízisben van, szárnyal az AfD, a német polgárok többsége elégedetlen a migránsok tömegeinek befogadása miatt; utóbbiak ráadásul 93,2 milliárd eurót emésztettek fel eddig, miközben alig akarnak dolgozni, de kapják a segélyt. Egyébként is rengeteg a munkanélküli és az idénymunkás, akikből az állam jóformán semmilyen bevételt nem lát. A nyugdíjkorhatárt 73 évre akarják emelni a pénzügyi gondok miatt, és mindezekért kell egy bűnbak – írja Spöttle, aki azzal zárja a bejegyzését, hogy „Merkel asszony hívta meg emberek millióit az Unióba, most pedig mást hibáztatni, a kialakult helyzetért, nem vall éppen egyenes jellemre”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »