A német (!) sajtó a német-Izrael vitában önmaga (a németek) oldalára állt

A német (!) sajtó a német-Izrael vitában önmaga (a németek) oldalára állt

TAGESSCHAU

A német napilap A botrány Netanjahu gyengeségét mutatja főcímmel és  A lemondott Gabriel-találkozó alcímmel megjelent cikkének összefoglalója szerint „Az izraeli miniszterelnök a településpolitikájának jogos bírálatát ideológiával akarja elhárítani.  Gabriel külügyminiszter a szembenállást mesterien kezelte”.

Nyugodtság: ezt sugározta Sigmar Gabriel külügyminiszter a diplomáciai válságban.

Tegnapi előzmény:  http://lovasistvan.hu/2017/04/25/gabriel-nemet-kulugyminiszter-sajnalja-hogy-nem-jon-letre-a-talalkozo-netenjahuval/

Gabriel azt a fenyegetést, hogy vagy lemond a civil szervezetekkel való találkozójáról, vagy nem találkozhat Netanjahuval, nyomásgyakorlásnak is felfoghatta volna. Csakhogy az Netanjahu gyengeségét mutatta és azt, hogy az igazsággal nagy baja van.

Hírdetés

Az izraeli kormány, írja a cikk, már hónapok óta azt akarja, hogy a palesztin területek megszállásának bírálóit Izrael állam ellenségeinek bélyegezze. Arról a megszállásról van szó, amely hamarosan 50 éve az izraeli mindennapokhoz tartozik. Stb.

A Tagesschau egyáltalában nincs egyedül, hogy Gabriel mellett álljon ki. A Spiegel szerkesztősége ma reggeli körlevele hasonló hangon írt.

Képzeljük az elképzelhetetlent: mi lenne nálunk egy ilyen esetben a balliberális sajtóban…

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »