A néger muszlim BETOLAKODÓK tömegverekedést provokáltak a burkiniért Korzikán – de hiába

Újabb francia település, a korzikai Sisco tiltja immár az egész testet elfedő fürdőruha viselését. A szigeten szombaton muszlim családok támadtak helyi fiatalokra, akik fotókat készítettek a strandon. Később még több korzikai sietett a helyiek védelmére, ebből lett a tömegverekedés.

Magyar Menedék - Badiny

Az intézkedést Ange-Pierre Vivoni polgármester azzal indokolta, hogy az emberek provokálva érzik magukat “ilyen dolgok miatt”, és a tilalom nem a muszlimok, hanem a fundamentalizmus ellen irányul. A fundamentalistákra utalva közölte: “semmi keresnivalójuk itt”.

A hétvégén három észak-afrikai muszlim család összeverekedett helyiekkel, beszámolók szerint azért, mert a helyiek felvételeket kezdtek készíteni a burkiniben fürdő családtagokról. A dulakodásból végül tömegverekedés lett.

A polgármester a France Info francia hírrádiónak azt állította: a szombat esti incidenst nem lehet a burkinivel összefüggésbe hozni, az történt, hogy “fiatal korzikaiak turistákat vettek védelmükbe, akik békésen felvételeket készítettek a tájról”.

A polgármester azt is hangoztatta, hogy a Sisco lakosai félelemben élnek, sok a provokátor, és “egy puskaporos hordón ülünk”.

Cannes-ban a tiltó intézkedést “a Francia Köztársaság alapját jelentő szekularizmussal”, Villeneuve-Loubetben pedig higiéniai okokkal indokolták.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »