A NAV zárolta a Fidesz közeli Vahl Rezső vagyonát

Zár alá vették a Fideszhez több szálon köthető Vahl Rezső vagyonát, aki két trafikot is nyert három éve Szegeden. A férfi dohányboltjai üzemeltető cége, a Traficum Bt. is szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózókat összesítő nyilvános listáján, írja a Délmagyar.

A Traficum Bt-t 2013 májusában alapították, friss cégként nyerte el a koncessziós jogokat. Ez még most is Vahl résztulajdonában, februárig az ügyvezető is ő volt. Az Opten céginformációs adatbázis szeri áprilisban vették zár alá.

Vahlt a lap azért nemcsak a trafikozás miatt nevezi Fidesz-közelinek: a Traficumban üzlettársa Cseri László, Gyimesi László korábbi szegedi Fidesz-elnök korábbi személyi titkára. Cseri három dohányboltot nyert egy másik cégével, ez ugyanarra a címre, az IKV-székházba van bejelentve, mint Vahl vállalkozása. Itt, a félemelet 6–7.-ben bérelt irodát a Titan Project’s House Kft., amelynek szintén Vahl Rezső volt az ügyvezetője és tulajdonosa – tavaly márciusig. A Titan adta ki a Szóda nevű helyi lapot a választások előtt, amely Botka László szocialista politikust támadta. 

Ez a cég építette 2013-ban 185 millió forint uniós támogatásból a Szegedi Vadaspark játszóteret és fejlesztette interaktív tájékoztató rendszerét. A Titan ellen költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz tavaly óta az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) és a NAV dél-alföldi bűnügyi igazgatósága, mert a gyanú szerint offshore cég közbeiktatásával mostak pénzt, emlékeztet a portál. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »