A NAV tehet keresztbe Orbánék kampányának

Képesek a kampány hajrájában kihallgatni Farkas Flóriánékat, miközben a Lungo Dromnak több százezer szavazatot kellene szállítania.

„Szerencsétlenül alakult, hogy a NAV a kvótareferendum véghajrájában akarja kihallgatni az ORÖ-botrány lehetséges érintettjeit, mivel a Lungo Dromra még nagy szükség lesz az országos mozgósítás utolsó két hetében” – nyilatkozta egy kormányközeli forrás az Atv.hu portálnak. A lap ennek kapcsán egyébként azt veti fel, hogy a referendumig nem engedik el a kezét Farkasnak, hogy a szavazatok azért befussanak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hír megjelenése után megerősítette az MTI-nek, hogy 28-án, néhány nappal a népszavazás előtt több kihallgatást is terveztek. Az ügyben több mint 150 embert idéztek be, hogy számot adjon a cigány szervezet 2014 áprilisa és 2015 júliusa közötti gazdálkodásáról, mely során milliárdok folyhattak el.

A NAV már tavaly májusban nyomozást indított költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az ORÖ Gellérthegy utcai ingatlanában pedig lefoglalta a programmal kapcsolatos összes dokumentumot.

Farkas, Lázár és a rasszizmus

Az utóbbi időben eltűnt a botrány kulcsfigurája, Farkas Flórián, akit a kormánytagok és fideszesek különféle módokon fedeznek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter keményen elkezdett rasszistázni a legutóbbi kormányinfón, mikor a Magyar Nemzet munkatársa meg merte kérdezni, nem kellene-e visszafizetnie Farkasnak az európai ügyek bizottságának tagjaként felvett pluszpénzt, miután nem járt be az ülésekre.

Kósa és a munka

Ismert, Kósa Lajos korábban azzal magyarázta Farkas bizottságból való távozását, hogy a politikus annyira a munkájába temetkezett, hogy az európai ügyekre már nem is maradt ideje. A miniszterelnöki biztos 1,6 milliárd forint felzárkóztatási pénzzel nem tud elszámolni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »