A nap, amikor Magyarország 16 közé juthat – élő hírfolyam

A nap, amikor Magyarország 16 közé juthat – élő hírfolyam

A matematika szeszélye, de az este 9 órai Szlovákia–Anglia mérkőzés érhet nekünk nyolcaddöntőt. Amennyiben Wayne Rooneyék győznek, már biztosan lesz 6 olyan csapat a mezőnyben, amely mögöttünk végez, így mi bent maradunk. A B csoport másik találkozóján Wales két vállra fektetheti az orosz medvét, jutalma a biztos továbbjutás volna.

A franciaországi foci-Eb teljes programja és a torna csoportjai, alapinfói
Magyarország eddigi mérkőzései IZLAND és AUSZTRIA ellen – videós összefoglalók. Következő ellenfelünk: Portugália (szerda 18 óra) Napi meccsek:

Szlovákia–Anglia (B) – 21.00 (Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne)
Oroszország–Wales (B) – 21.00 (Stadium Municipal, Toulouse). Mindkét meccs 21 órakor kezdődik

04:41Jó reggelt kívánunk minden kedves Olvasónknak! Az Izland elleni csoportmeccsünk előtt írhattuk először, hogy most biztosíthatja helyét a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi foci-Eb nyolcaddöntőjében. Az 1-1-es döntetlen szombat este azt jelentette, hogy erre még várnunk kell, de a mezőnybeli eredmények szerencsés alakulása folytán az történt, hogy akár a ma esti angol-szlovák összecsapás papírforma-eredménye is elég lehetne ahhoz, hogy a legjobb 16 közé jussunk. Hogy miért? Mint tegnap erről részletesen írtunk, az Eb csoportköre végén a 24 csapatos mezőny mindössze 8 csapattal apad; 6 csoportutolsóval (ezek mi már matematikailag nem lehetünk, 4 pontunk van) és két csoportharmadikkal. Na már most, az A csoport küzdelmei vasárnap véget értek, és kiderült, hogy az innen kikerülő harmadik helyezett Albánia már biztosan nem szerez több pontot 3-nál, így már csak arra várunk, hogy valamely csoportból a harmadik helyezett 4 pont alá szoruljon, így kialakulna a biztosan mögöttünk végzők 8-as mezőnye. Erre márpedig ma van esély, hiszen a 3 pontos Szlovákia a csoportelsőségre méltán pályázó, de még mindig veszélyeztetett, 4 pontos Angliával meccsel St.-Étienne-ben, uszkve 40 ezer szurkoló előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »