A nagyfai táborban élősködő vadak is inzultáltak magyar lányokat – bezárták az állomást

A nagyfai táborban élősködő vadak is inzultáltak magyar lányokat – bezárták az állomást

A környező önkormányzatok korábbi kérésének megfelelően kiürítették a nagyfai ideiglenes befogadóállomást – közölte az algyői polgármester csütörtökön a Tisza-parti községben.

Molnár Áron (független) sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: négy település – Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele – március elején fordult a belügyminiszterhez, valamint a térség országgyűlési képviselőjéhez, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azzal a kéréssel, hogy szüntessék meg vagy tegyék zárttá a nagyfai befogadóállomást. A kérést azt tette sürgetővé, hogy két olyan eset is előfordult, amikor a táborból kijáró "fiatal férfiak" a buszon lányokat inzultáltak – tette hozzá.

– Megkönnyebbültünk, hogy a belügyminisztérium végül elhatározta a tábor kiürítését. A döntésben közrejátszhatott, hogy a négy önkormányzat egységesen lépett fel a befogadóállomással szemben – mondta Molnár Áron.

Közölte, Pintér Sándor a napokban levélben arról tájékoztatta az algyői önkormányzatot, hogy a nagyfai befogadóállomást kiürítették. A belügyminiszter kitért arra is, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a migrációs helyzet alakulását a román-magyar határon, és ha szükséges, haladéktalanul megkezdik a biztonsági határzár építését – tudatta a polgármester.

Molnár Áron kifejtette, bízik abban, hogy később sem érkeznek migránsok Nagyfára.

Nagyfán még tavaly januárban hoztak létre befogadóállomást. Kapacitása eleinte 300 fő volt, melyet a kérelmezői szám növekedése miatt múlt nyáron 650 főre bővítettek. Fontolgatták, hogy az ideiglenes barakk-menekülttábort állandóan üzemelő állomássá alakítsák át. Később ide tervezték az ország első sátortáborát is, hogy így a migránsok a városokon kívülre kerüljenek. A biztonsági határzár szeptemberi felhúzása után radikálisan csökkent a Nagyfán tartózkodó menekültügyi kérelmet benyújtó határsértők száma. Március elején már "csak" 200-an tartózkodtak itt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal akkori tájékoztatása szerint.

(MTI – Délmagyar nyomán)

Korábban írtuk: Zendülés volt a nagyfai befogadóállomáson – még pénteken történt, de csak most merték bevallani


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »