A NAGY VIHAR

A NAGY VIHAR

Az alábbi remekmű a HVG-ben látott napvilágot:

„Újabb vihart kavarhat Rogán körül a Vasárnapi Hírek 

Történetek keringenek egy állítólag őrizetbe vett, a kabinetminiszterhez közel állónak nevezett ügyvédről; a rendőrség és az ügyészség cáfol.

Ütős, ám egyelőre nem bizonyított értesülést közölt a szombaton megjelent Vasárnapi Hírek (VH). A lap ugyanis úgy tudja, az elmúlt napokban a TEK emberei őrizetbe vettek egy befolyásos belvárosi ügyvédet, bizonyos K.-t, akinél több százmillió forint készpénzt is lefoglaltak.

Hírdetés

A cikk szerint a lap újságírói megkérdezték az ügyvédi kamarát, ahol nem tudnak arról, hogy bejelentett ügyvédi irodában történt volna elfogás. (A VH azonban azzal érvel, hogy a TEK-akció – ha volt ilyen – nem is ügyvédi irodában, hanem bizalmas tárgyalások céljára rendszeresített helyiségben történt). A VH azt írta, feltette kérdéseit a rendőrségnek és ügyészségnek is, ám lapzártájukig nem kaptak ezekre választ.

A Vasárnapi Hírek állítása szerint nekik több forrás is megnevezte az ügyvédet, akit mint Rogán Antal propagandaminiszter, volt belvárosi polgármester bizalmasát írták le, ennél részletesebben azonban nem támasztja alá az információt, amely szerint éppen erről a személyről lenne szó, ha volt ilyen akció. A lap eredeti cikke már nem elérhető az interneten, helyette egy helyreigazítással kiegészített írást közölnek a témában.

A hvg.hu pénteken hallott arról, hogy ilyen híresztelések keringenek, így magunk is utána mentünk ezeknek. Alátámasztani azonban az állításokat senki sem tudta, pletykákról beszéltek többen, volt, aki másik, szintén K-val kezdődő vezetéknevű ügyvédről hallott ilyesmiket, de őrizetbe vételnek bizonyítható nyomát nem találtuk.  Elértük a VH által megnevezett ügyvéd apját is, aki kérdésünkre tagadta, hogy ilyesmi történt volna a fiával. Az ORFK és az ügyészség a feltett kérdéseinkre azt írta, nincs tudomásuk ilyen ügyről, miként cáfolták azt az ügyvéd kollégái is.

Az ORFK szombaton az MTI kérdésére azt is írta, „a Vasárnapi Hírek állításával ellentétben, ebben a témakörben a szerkesztőség nem élt megkereséssel a rendőrség felé”. (HVG) 

Nos, mi derül ki e páratlanul és csodálatosan megírt cikkből? Az, hogy a Vasárnapi Hírek közölt valamit, amiből egyetlen büdös szó sem igaz. Cáfolta az ügyészség, a rendőrség, az (állítólagos) érintett kollégái, az ügyvédi kamara, meg az apukája.

De mit számít mindez, ha oda lehet írni a címbe, hogy „Újabb vihart kavarhat Rogán körül a Vasárnapi Hírek”.

Végül is, ezt is lehet újságírásnak nevezni. Csak teljesen felesleges.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »