A muszlim, a buszsofőr és a közmunkás: őket tüntették ki Kübekházán

Egy buszsofőrt, két közmunkást és egy török származású piaci árust tüntettek ki a Csongrád megyei Kübekházán szombaton – tudatta a Hír TV híradója. Az 1500 lelkes település polgármestere szerint az elismerések kiosztásával példát szeretnének mutatni.

 

Könnyeivel küszködve vette át Tan Enver Mustafa – vagy ahogy a környéken mindenki hívja: Muszti – a Kübekháza tiszteletbeli polgára címet igazoló díszoklevelet a falunapon. A település polgármestere szerint a képviselő-testület minden tagja pártállástól függetlenül támogatta, hogy Muszti kapja a kitüntetést, annak ellenére, hogy nem helybeli, nem magyar, és annak ellenére, hogy mohamedán vallású.

Hírdetés

http://mno.hu/

„Isten ugyanabból a porból faragta a mohamedánt is, mint amilyenből minket, keresztényeket is, nagyon fontos megérteni, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, ugyanolyan szív dobog bennünk, és meg kell azt értenünk, hogy attól, hogy más a bőrszíne és más a vallása, ugyanolyan ember, mint mi vagyunk, sőt azt kell mondanom, adott esetben még példát is vehetünk az ő életükről. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó példák, pozitív példák legyenek, nem szabad megengedni azt, hogy akárki hergeljen mások ellen bennünket, magyarokat” – hangoztatta Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert.

Tan Enver Mustafa büszke arra, hogy Törökországból érkezve új hazát és családot talált Magyarországon és arra, hogy sötétebb bőrszíne és más vallása ellenére befogadta a közösség. Feleségével, Piroskával kereskedők, hat éve járnak a faluba portékájukkal, a helybeliek szeretik őket. 

A falunapon Musztiékon kívül még hárman vehettek át kitüntetést a település közösségéért végzett munkájuk elismeréseként. Kübekházáért díjat kapott egy nyugdíj előtt álló buszsofőr és két, a településen dolgozó közmunkás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »