A MÚRE is állásfoglalást adott ki a Népszabadság felfüggesztésével kapcsolatban

Állásfoglalást tett közzé a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének igazgatótanácsa a Népszabadság kiadásának felfüggesztésével kapcsolatban. Ebben azt írták, a MÚRE “szomorúan és aggodalommal fogadja azt a hírt, amely szerint felfüggesztették a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap, a Népszabadság megjelenését. Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében”.

Az egyesület szerint “aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb és más mércével is kell mérni” – írták.

“Reménykedünk ugyanakkor, hogy az átmenetinek nevezett helyzet valóban átmenetinek bizonyul, és azt mielőbb sikerül megoldaniuk a feleknek” – zárul a MÚRE állásfoglalása.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »