A müncheni ámokfutó már egy éve tervezhette a vérengzést

A müncheni ámokfutó már egy éve tervezhette a vérengzést

Újabb részletek lettek ismertek a kilenc áldozatot követelő müncheni ámokfutásról. A 18 éves elkövető már egy éve tervezhette a vérengzést, írja az MTI a nyomozást végző rendőrök információit ismertetve. A 18 éves német-iráni kettős állampolgár tavaly felkereste a 15 halálos áldozatot követelő winnendeni ámokfutás helyszínét, és ezután kezdhetett hozzá a vérengzés kiterveléséhez – hangzott el a müncheni ügyészség, a városi rendőrség és a bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közös sajtótájékoztatóján. A környék lakossági összetételéből is adódik, hogy a gyorsétteremben mindig vannak “migránsgyerekek” – tette hozzá Robert Heinberger, az LKA vezetője.

Az is kiderült, hogy egy 2004-ben hatástalanított kellékfegyverrel, egy Glock 17-essel követte el a tömegmészárlást a fiú, írja az Origo a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva. Az eszközt a dark weben, az internet bűnözők által rendszeresített részén vette meg, majd újra gyilkolásra alkalmassá tette.

Az elkövető 9 embert lőtt agyon, többnyire kiskorúakat, köztük egy 15 éves magyar fiút. A lövöldözés után végzett magával.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »