A mozgássérültek rossz emberek inkarnációi – tudhatták meg az egyik szennycsatorna nézői

Jogsértés miatt ötvenezer forintra büntette a Hatoscsatornát és az RTL Klubot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, előbbi esetben közlemény közzétételére is kötelezte a televízió médiaszolgáltatóját.

A szervezet csütörtöki közleménye szerint a Hatoscsatorna február 7-ei Tabuk, titkok, tények című műsorában megszólaló vendég kijelentésével kirekesztette a mozgássérültek csoportját – többek között "rossz emberek inkarnációiként" írta le az érintetteket, valamint a nekik nyújtott segítség megtagadására szólított fel –, a műsorvezető pedig nem utasította el az elhangzottakat.

A testület enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a csatorna utólag, a műsorszám egy későbbi adásának elején és végén, valamint honlapján is elnézést kért az esetlegesen okozott sérelemért.

Hasonlóan nevetséges büntetés az RTL-nek is

Az RTL Klub tavaly december 12-ei Kalandor című műsorában szabálytalan termékmegjelenítést tettek közzé két hotel által kínált lehetőségek bemutatásával, emiatt büntette a kereskedelmi csatornát 50 ezer forintra a Médiatanács.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a Médiatanács a jogkövetkezmények kiszabásakor minden esetben egyedileg mérlegeli az ügy összes körülményét, és "a fokozatosság és arányosság figyelembevételével állapítja meg a konkrét szankciókat" – mintha eddig nem követtek volna el épp elég hasonló "kihágást"…

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »