A Mol Liga sereghajtója legyőzte a Sportklubot

A Mol Liga sereghajtója legyőzte a Sportklubot

Épp a Csíkszeredai Sportklub ellen aratott 6-3-ás győzelmével ünnepelte első és egyben történelmi sikerét a jégkorong-Mol Ligában sereghajtó Belgrádi HK. A házigazda szerb csapatot az a svéd Christer Dreberg irányítja, aki két éve még a hargitai „kék-fehéreket” edzette – a skandináv szakember büszkeségének adott hangot a szombati meccs után, mert szerinte ezzel beérett a munkájuk gyümölcse.

belgsportk_b

Értékelésekor külön kiemelte azt a két gyors gólt, amelyekkel a 4. és a 16. percben „felavatták” a Sportklub frissen igazolt kanadai kapusát, Raphael Girardot. „Könnyen meglehetett volna a harmadik is, ha nem a kapuvasat éri a lövés. Továbbra sem megy jól az emberelőnyös játékunk, de ez is javul, és főleg önbizalom kérdése ez, idővel egyre jobban fog működni” – tette hozzá.

A szerbek egyébként már 3-0-ra vezettek, amikor Péter Róbert a 35. percben szépíteni tudott, ám miután Spaffordot szúrásért kiállították, a házigazdák ismét büntettek, így a hajrában már kevés volt az Alekszej Alekjev és Dmitrij Kovjazin által lőtt csíki találat. A Sportklubot edző Tom McCarthy szerint a túl sok kiállítás miatt „bűnhődtek”. „Nem ismétlődhet meg ugyanez még egyszer, keményen fogunk dolgozni azért, hogy ez így legyen” – szögezte le a kanadai szakember.

A Belgrádot egyébként pénteken még a Galaci Dunărea legyőzte 3-2-re, így még mielőtt a román bajnok vasárnap pályára lép a listavezető Budapesti MAC vendégeként, Csíkszereda (9 meccs/8 pont), Galac (11/8) és Belgrád (10/4) volt a sorrend az összetett végén. A Mol Ligában érdekelt harmadik romániai együttes, a Brassói Corona eközben magabiztosan lépked előre a tabellán, hiszen előbb szétlövésekkel 1-0-ra legyőzte az addig még veretlen MAC-ot, majd pedig a Székesfehérvári Titánok otthonából távozott három ponttal. A szombati, 6-3-ra megnyert meccs után a barcaságiak edzője, Martin Lacroix rámutatott, hogy fiatal ellenfelük alaposan megizzasztotta őket. „Úgy tűnt, több energiájuk van. Mi egy hosszú utazáson és egy hosszabbításos meccsen voltunk túl, és egészen a harmadik harmadig kiélezett volt a csata. Végül ekkor tudtuk eldöntetni a meccset” – magyarázta a kanadai szakember.

A Brassó hétfőn a Debrecen, kedden pedig a címvédő Miskolci DVTK Jegesmedvék vendége lesz, míg a Sportklubot hétfőn az Újpest, kedden pedig a Dunaújvárosi Acélbikák fogadja. A vasárnapi Fehérvár–Ferencváros mérkőzés előtt a Cenk alatti „Farkasok” még a tabella harmadik helyén álltak (12 meccs/21 pont) a MAC (9/24) és a Jegesmedvék (10/24) mögött, de a Ferencváros (9/19), az Újpest (10/18), a Dunaújváros (9/14), a Debrecen (9/11) és a Titánok (10/11) előtt.

A hazai élvonalbeli bajnokság alapszakaszában hétvégén csak a Gyergyószentmiklósi Progym lépett pályára, amely a vártaknak megfelelően két sima győzelmet aratott a vendég Sportul Studențesc ellen: szombaton 18-1-re, vasárnap 22-2-re nyert. Ezzel az összetettben 16 ponttal előrelépett a második helyre, de hárommal több meccset játszott le, mint a 17 ponttal listavezető Brassó és öttel többet, mint a 15 ponttal harmadik Sportklub. A Galac 6/8 ponttal a negyedik a Steaua (8/7) és a Sportul (6/0) előtt. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »