A miskolci önkormányzatra más törvények vonatkoznak?

Ezt a kérdést tette fel Szemes István, a Miskolc Városüzemeltetési Bizottságának jobbikos tagja és Dr. Tardi Béla, a Települések Megmaradásáért Egyesület alelnöke, szerintük ugyanis a hatóságok kettős mércét alkalmaznak a borsodi megyeszékhelyen.

Mint mondták, Annabányán a fertőzés melegágya, hogy nem megoldott a szennyvízelhelyezés. Emiatt még 2011-ben vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, melynek során két magánszemélyt arra kötelezett a kormányhivatal, hogy a jogszabályoknak megfelelően építsen ki szigetelt szennyvíztárolót. A közvetlenül mellettük álló önkormányzati ingatlanok esetében azonban már úgy döntött az ügyben eljáró putnoki jegyző, hogy ott mindez szükségtelen, elég egy szakértői vélemény is arról, hogy az árnyékszék „eliszaposodott”.

Önkormányzati tulajdon esetén úgy tűnik, másként értelmezendők a jogszabályok, noha a hatóságoknak egységes jogalkalmazást kellene megvalósítaniuk, hangsúlyozta Dr. Tardi Béla. Szemes István hozzátette: a Jobbik meg fogja szüntetni a „kettős mérce jogrendet” és minden jogalkalmazó számára biztosítja a valódi törvény előtti egyenlőséget. Ennek érdekében felszólította a jogszabályokat „sajátosan értelmező” hivatalnokokat, munkájukkal ne önös vagy párpolitikai érdekeket szolgáljanak ki, hanem esküjükhöz híven a magyar nemzetet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »