A miskolci önkormányzat lapja költözésre buzdítja a miskolciakat

Miközben Miskolcon a Fidesz szárnyaló gazdaságról hazudozik, a kormánypárt szócsöveként működő Miskolci Napló arra buzdítja a miskolciakat, költözzenek Székesfehérvárra, mert ott magasabbak a bérek. A Jobbik szerint azoknak kéne elköltözniük, akik nemet mondtak a miskolciak fizetésemelésére a júniusi közgyűlésen.
 

Jakab Péter, a legerősebb ellenzéki párt miskolci frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a júniusi közgyűlésen a Fidesz képviselői vita nélkül söpörték le a miskolciak béremelését szorgalmazó jobbikos javaslatot, néhány hét múlva pedig már arról lehetett olvasni az önkormányzat lapjában, hogy a miskolciak költözzenek Dunántúlra, ha magasabb bért szeretnének.

„Kriza Ákos ahelyett, hogy küzdene a miskolciak fizetésemeléséért, inkább a gyurcsányi utat járja: azt üzeni, el lehet innen menni mindenkinek, akinek nem tetszik az a szalagmunka és közmunka, amit a Fidesz hat év alatt teremtett”

– fogalmazott Jakab Péter. Szerinte inkább azoknak kéne elmenni Miskolcról, akik a júniusi közgyűlésen nemet mondtak a miskolciak béremeléséről szóló jobbikos javaslatra.

Jakab Péter jelezte, amíg az önkormányzat költözésre buzdít, addig a Jobbik a parlament elé viszi a bérkérdést azért, hogy a miskolciak fizetése mielőbb felzárkózzon a dunántúli szinthez. „A mi célunk az, hogy elvándorlás helyett a miskolciak a saját városukban tudjanak megélni” – közölte a Jobbik frakcióvezetője.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »