A Miniszteri Kabinet nem tervezi új minimálbér további emeléseket

Ukrajna Miniszeri Kabinetje 2017-ben nem tervez új minimálbér emeléseket – jelentette ki Andrij Reva ukrán szociálpolitikai miniszer.

A szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy jövőre nem lesznek olyan komoly változások, mint a minimálbér emelésének döntése, melyet az idén fogadtak el. A minszter biztosított afelől, hogy semmi sem fogja fenyegetni a gyártókat. A kormány következő lépése a nyugdíjreform kell, hogy legyen. Pontosabban a nyugdíjak korszerűsítése – idézte Andrij Reva szavait a minisztérium sajtóosztálya.

A tárcavezető azt is hangsúlyozta, hogy a minimálbér emelésének elsődleges célja, hogy növelje az egységes társadalombiztosítási hozzájárulás összegét. A tervek szerint, ilyen módon nagy mértékben sikerül kifehéríteni a fizetéseket – számol be a Golos.ua ukrán hírportál.

Ukrajnában 2016-ban a minimálbér 1450 hrivnya, a minimális nyugdíj pedig 1130 hrivnya.

Mint ismeretes, Rozenko elmondta, hogy mindenkire hatással lesz a minimálbér emelése. Pavlo Rozenko miniszterelnök-helyettes elmondása szerint, a minimálbér emelése teljes egészében mindenkire vonatkozik majd. Az első kategória bérezése közel 300 hrivnyával fog növekedni, azaz január elsejétől a bérezési kategória 1600 hrivnya esz, egy munkás sem fog kevesebbet kapni, mint 3200 hrivnya. A magas bérezési kategóriák is indexelve lesznek az első kategória bérezésének megfelelően. Azaz a fizetések növekedése be fog következni az egységes tarifa egész hálózatán, a tarifarendszer minden kategóriájában – mondta a hivatalnok.

Mint ismeretes, Ukrajna Miniszteri Kabinetje elfogadta azt a határozatot, melynek értelmében 2017. január elsejétől 3200 hrivnyáig megemelik a minimálbért. Ugyanakkor, a kormányban azt javasolták, hogy a tisztviselők fizetéseit a minimálbér helyett a létminimumhoz kössék.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: minimálbér, drasztikus fizetésemelések Ukrajnában, gazdaság, fizetésemelésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »