„A miniszter kiárusította a katonákat”

A honvédelmi miniszter kiárusította a tűzszerészeket – jelentette ki Kovács Gyula nyugállományú tüzér alezredes Magyarország élőben című műsorunkban.

Szerdán Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérkari főnök arról tájékoztatta a sajtót, hogy a négy katona halálát okozó bombarobbanás okait feltáró honvédségi vizsgálat nem tárt fel hibát vagy elővigyázatlanságot.

Kovács Gyula katonai szakértő műsorunkban úgy fogalmazott: a katonák túlhajszoltsága miatt követhettek el a tűzszerészek mulasztást a bombák hatástalanítása során. „Lényeges, hogy a bombarobbanás kapcsán egy csomó dologra fény derült. Fény derült arra, hogy az a bizonyos különleges biztonsági szolgáltató és tanácsadó kft. pénzért végezte ezeket a munkákat, a tűzszerészek pedig ingyen végezték 2013 szeptemberétől egészen 2014 márciusáig. 598 darab robbanótestet semlegesítettek úgy, hogy nem volt rá szerződésük. Ezt én tulajdonképpen úgy fogalmaznám meg, hogy a honvédelmi miniszter kiárusította a katonákat” – jelentette ki a nyugalmazott tüzér alezredes.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »