A Microsoft a marihuánaüzletben is részt kapar magának

Felkeltette a redmondi óriás érdeklődését a kannabiszipar, mióta az USA számos államában legális, Európa több országában pedig legális lett, vagy "dekriminalizálták".

Túlzottan sok pénzről van itt szó ahhoz, hogy a Microsoft kimaradjon belőle: a marihuánapiac egy kisebb ország GDP-jének a többszörösét termeli, s fogyasztásának legalizálása nyomán a nonprofit cégek nyomában egyre több nagyvállalat látja meg az üzletet a dologban.

Mivel mással is szállna be a Microsoft, mint az Azure Government felhőszolgáltatásával? Egészen pontosan a KIND Financial nevű kalifornai vállalattal karolt össze, hogy a kormányzat által is használt felhőszolgáltatással kövessék nyomon a fű útját a magtól a végfelhasználókig.

Allen St. Pierre, a NORML nevű, a marihuána legálissá tételéért harcoló szervezet ügyvezetője üdvözölte, hogy egy ilyen nagyvállalat, mint a Microsoft belép a piacra. Nézete szerint más vállalatok is követik majd a redmondiak példáját.

Eddig némileg ellentmondásos eredményeket hozott a marihuána legalizálása: a "kriminalizáció" megszüntetésének szembeötlő előnyei mellett sokaknak aggályosnak tűnik, hogy az óriáscégek a maguk lobbierejével és érdekérvényesítő képességével megtelepednek a szabályozott és bővülő fűpiacon.

(BZI – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »