„A merkelizmus végében van valami pozitívan izgalmas”

„A merkelizmus végében van valami pozitívan izgalmas”

Tagadhatatlanul jól kezdődik az új éve annak (is), aki a német Die Welt 2018 első számát veszi a kezébe. Ez az a lap, amelyet a hazai balliberális oldal imád „tekintélyes jobboldalinak” nevezi, amikor jókat rúg Magyarországba. Azt pedig tudjuk, mennyire jobboldali mindaz, amit a hazai balliberális oldal feltétel nélkül ölel keblére Németországból: mint a jobboldali, „keresztényszocialista” Angela Merkel volt ifjúkommunista agitprop német kancellárt is.

Így a Die Weltnél ugyancsak helyén való némi jelződúsítás annak „jobboldalisága” mellett: nehéz olyan alternatív amerikai/nemzetközi hír- és véleményportált találni, amely ne tekintené éppen ezt a lapot az amerikai neokonzervatív háborús héják egyik legelkötelezettebb németországi szócsövének.

Azt pedig, hogy miként tekint e lap Magyarországra, elég, ha annak budapesti tudósítója, Boris Kálnoky szintén január elsején megjelent, igen hosszú riportját vesszük szemügyre, amelyben annak örvend, hogy a kormányfővel szemben erősödnek a fiatal politikusok. Amihez két dolgot tehetünk hozzá:

a jövőben is erősödjenek az ilyen nézettel bírók úgy, mint eddig tették, és azt, hogy akinek kételye van e lap valódi jobboldaliságáról, elég ha rápillant a cikket illusztráló négy fotó „tárgyaira”.

Az első Fekete-Győr, a második a parlamentben egy bábuval állva tiltakozó Szabó Tímea (a képaláírásban helytelenül Szél Bernadettnek azonosítva, de ebben kivételesen egyetérthetünk a szerkesztőséggel: nem mindegy?), a harmadik Karácsony Gergely és Szabó Tímea, mint erősödő fiatal politikusok. A negyedik a Jobbik, azaz végre valami jobboldali a jobboldali Magyarországról a Die Welt örömében.

Hírdetés

De vissza a Die Welthez. Hogy éppen ez a lap készített egy olyan, 14 nyomtatott oldal terjedelmű interjút Németország – nyugodtan mondhatjuk – egy kezünkön megszámolható leghíresebb politológusai egyikével, hogy aki azt elolvassa, a szemét dörzsöli és ötször ellenőrzi, valóban a Die Welt az interjú számára gyászjelentéssel felérő hordozója még akkor is, ha Merkel ügyben az elmúlt hónapokban nem egyszer kritikusan írt róla.

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/merkelizmus-vegeben-van-valami-pozitivan-izgalmas-2632972/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=7359cae00e-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-7359cae00e-181179461

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »