A menekült-státuszú útonálló késsel és harapva rabolt a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában

A rendőrök rövid időn belül elfogták Józsefvárosban azt a külföldi férfit, aki két embert akart kirabolni éjjel a fővárosban

A VIII. kerületi rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt egy 26 éves külföldi férfi ellen, aki 2014 júliusától oltalmazotti menekült-státusszal él Magyarországon.

A férfi péntek éjszaka a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában kiugrott egy autó elé, majd amikor az megállt, ráült a motorháztetejére, és pénzt követelt a vezetőtől.

A sértett a felszólításnak nem tett eleget, az autóban tartózkodó unokatestvére kiszállt, hogy a külföldi férfit távozásra kérje és tovább tudjanak haladni. A járműből kiszálló férfival az elkövető dulakodott, majd nadrágzsebéből elővett egy kést. Amikor a sértett ezt észrevette, elfutott, de az elkövető utánaeredt. Az autó vezetője követni kezdte őket, hogy segítsen rokonának, de a férfi ezt észlelve visszafordult és – a lassan guruló autó motorháztetejére vetve magát – a szélvédőbe vágta a nála lévő kést. Az elkövető ezután elmenekült a helyszínről.

Ezt követően a külföldi férfi 10 perccel később a Budapest VIII., Nagyfuvaros utcában megállított egy járókelőt és arra kérte, hívjon neki mentőt. Eközben átkarolta a sértettet és a nadrágjának hátsó zsebéből kivette a pénztárcáját. Amikor a sértett észrevette és visszakérte azt, dulakodtak, eközben az elkövető többször megharapta a sértettet azért, hogy a pénztárcát megtartsa. A férfi a második helyszínről is elmenekült, azonban a kiérkező járőrök néhány percen belül a Nagyfuvaros utca közelében elfogták

A 26 éves arabul beszélő férfit előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »