A meccs után is több ezren éltették a válogatottat

A meccs után is több ezren éltették a válogatottat

Több tízezer szurkoló követte országszerte a magyar válogatott Izland elleni mérkőzését. A Margitszigeten és a Szabadság téren is buzdították a magyar csapatot. A meccs lefújása után ismét a budapesti Nagykörúton kezdődött az ünneplés, drukkerek ezrei éltették a magyar labdarúgó-válogatottat.

Már délután szurkolók gyülekeztek Pécsett és Szegeden is. Országszerte több tízezer ember volt kíváncsi a magyar válogatott újabb mérkőzésére, ezúttal Izland ellen. Budapesten a margitszigeti kivetítők előtt foglalták el a helyeket a leghamarabb.

Órákkal a meccs előtt már megtelt a lelátó. Annyian voltak, hogy sokakat nem engedtek be. „Onnan jövünk át, mert már telt ház van. Még 1 óra 10 perc körülbelül volt a meccs kezdetéig, de már senkit nem engednek be” – mondta Kovács Csaba szurkoló.

Többen a Szabadság térre jöttek át a szigetről. Pillanatok alatt itt is ezrek gyűltek össze. A kezdeti lelkesedés után a félidőben már visszafogott volt a hangulat. Az egyenlítés pillanatában azonban mindenkiből kitört az öröm. Szinte felrobbant a tér Pécsett, Szegeden is volt nagy gólöröm. Budapesten, a Szabadság téren petárdákkal és füstgyertyákkal készült a közönség.

A mérkőzés utolsó percei már csak az ünneplésről szóltak. Végül – akárcsak a keddi, osztrákok elleni győzelem után – Budapesten újra a körúton vonultak az emberek. Az úttesten leállt a forgalom, és a szurkolók is megálltak egy-egy helyen. Kisebb-nagyobb csoportokba verődve énekeltek és kiabáltak.

A örömünnep rendbontás nélkül ért véget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »