A Mazsihisz vezére úgy „határolódott el” Laudertől, hogy a káposzta is megmaradjon

A Mazsihisz elnöke levélben fogalmazta meg aggályait Ronald Lauder Magyarországot bíráló mondataival kapcsolatban. A Mazsihisz elnöke kijelentette, hogy a magyar kormány és a zsidó szervezetek között konstruktív együttműködés zajlik jelenleg. A magyarországi zsidók pedig biztonságban élnek hazájukban – jelentette ki Heisler.

Magyar Menedék - Tepe

A Zsidó Világkongresszus vezetője, Ronald Lauder az Observernek adott interjúban azt mondta, hogy

Eegész Európában Magyarország a legbántóbb. […] Elkezdtek Horthy-szobrokat is felállítani, aki ugye náci volt. Még az alaptörvényükben is megváltoztatták a szövegezést, amelyből így kikerült a “holokauszt” szó.”
Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Lauder által elmondottakkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szerinte újságírói manipuláció vagy téves tanácsadói információk vezethettek a Magyarországot bíráló szavakhoz.

A Mazsihisz elnöke kijelentette, hogy a magyar kormány és a zsidó szervezetek között konstruktív együttműködés zajlik jelenleg. A magyarországi zsidók pedig biztonságban élnek hazájukban – jelentette ki Heisler. A zsidó hitközségek vezetője arra kérte a Zsidó Világkongresszus vezetőségét, hogy a jövőben az antiszemitizmussal kapcsolatos hiteles információkért a Mazsihiszhez forduljanak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »