A Mazsihisz szerint gyűlöletkeltés a migránsok be nem fogadása

A Mazsihisz szerint gyűlöletkeltés a migránsok be nem fogadása

A Síp utcai harcos fajvédő szövetség megint elemében van. Lételeme a támadás. „Soha sem lesz elfogadható a gyűlöletkeltés” – hirdeti elnöke, Heisler András. Csakhogy, mint úgyszólván mindig, ezúttal is elfelejtett tükörbe nézni.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A Mazsihisz honlapja az Amerikai Zsidó Kongresszus júniusi, Washingtonban tartott konferenciájáról beszámolva közölte a minap Heisler ottani beszédét. Csak néhány mondatot idézek belőle.

„Mára a magyar kormány is tudja, hogy a Horthy rendszer kifehérítésében, náci, vagy nácibarát minisztereknek szentelt emlékművek felállításában Szövetségünk nem kompromisszumképes.”

Mondjuk nem tudom, hány szóban forgó miniszternek állított eleddig szobrot a kormány. De hát ugye Heisler és ejtőernyős szervezete sohasem az igazmondásról ismert. Nem is szólva a nyelvhasználatról. A Horthy-korszak „kifehérítendő”? Eddig mást sem hallottunk, mint hogy „alapjáraton” volt fehér.

„A rendszerváltás időszakához képest a verbális antiszemitizmus rendkívüli mértékben felerősödött az utóbbi évek során és egy szélsőjobboldali párt révén a parlamentbe is bekerült. A Jobbik, parlamenti pártként, a zsidó származás nyilvántartására tett javaslatot (a politikai vezetők körében), illetve bejelentette igényét az 1882-83-as tiszaeszlári vérvádper felülvizsgálatára. Mindezt a 21. században.”

Szóval hazánkban mindenki kórusban szidja a zsidókat. Mindenki minden rosszért úton-útfélen kizárólag őket okolja. Ráadásul ott van az a fránya Jobbik. Persze Heisler memóriája, finoman fogalmazva, igencsak szelektív, különben tudná, hogy a Jobbik részéről Gyöngyösi
Márton nem a zsidó származás, hanem Izrael vonatkozásában a kettős állampolgárság nyilvántartásba vételéről beszélt egykor.

„A magyarországi zsidó közösséget aggasztják azok a politikai mozgások, melyek a mai kommunikációt jellemzik. Aggasztó, hogy az egész Európa számára megoldatlan menekültkérdés problémáját egyfajta gyűlöletbeszéddel próbálják kezelni Egy zsidó közösség számára soha sem lesz elfogadható a gyűlöletkeltés, tekintet nélkül arra, hogy kik, mely személyek és csoportok ellen irányul – már csak történelmi tapasztalataink okán sem lehet ez másképp.”

Heisler és általában a Mazsihisz beszél gyűlöletkeltésről! Szóval gyűlöletkeltés a migránsok be nem fogadása. Hadd hozzák be kontinensünkre is a maláriát, hadd ők döntsék el, lehet-e bajor vagy magyar földön sört és disznóhúst kapni. És ezek után még csodálkoznak ott a Síp utcában, hogy olyan sokan nem szeretik őket. Hát nem! Nem kicsit nem, nagyon nem szeretjük őket, de nem a származásuk, hanem a minősíthetetlen magatartásuk miatt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »