A mai napon lett Schumacher minden idők legsikeresebb pilótája

Michael Schumacher neve egybeforrt a Forma-1-gyel, ő az a pilóta, akinek a rekordjait nagyon nehéz lesz megdönteni.

 Az első német versenyző, aki világbajnoki címet nyert, 13 évvel ezelőtt a mai napon vált minden idők legsikeresebb pilótájává.A hétszeres Forma-1-es világbajnok 13 évvel ezelőtt történelmet írt. Akkor még csak a hatodik világbajnoki címét szerezte meg, de már ezzel is minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lett. Nem adták könnyen az első helyet, döcögősen indult Michael Schumacher szezonja, nagyon szoros versenyben vívta ki magának a hatodik világbajnoki címet.

A döntés közte és Räikkönen között dőlt el, az utolsó, japán nagydíjon. A német versenyző ugyan csak a nyolcadik helyen ért célba, de ez is elég volt számára, hogy bezsebelje hatodik világbajnoki címét, ami nem az utolsó volt a sorban. Schumi a következő évben is világbajnok lett, és még nagyon sokáig versenyzett, mielőtt visszavonult. A pilóta élete szörnyű fordulatot vett, miután felhagyott a versenyzéssel. Egy családi síkiránduláson ugyanis borzalmasan szerencsétlen balesetet szenvedett. 2013. december 29-én rázta meg a világot a hír, a pilóta azóta is küzd az életéért.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ricciardo nyert, Hamilton kiesettHamilton harmadszor nyert NémetországbanRovatok: SportTelepülés: NémetországCímkék: sport, híres sportoló, autóversenyzés, Michael Schumacher, Forma 1Forrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »